O víkendu napadne v Česku sníh

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Domácí Počet zobrazení:: 4295

Ačkoliv teprve před pár dny začal oficiálně podzim, už za několik dní začne v Česku sněžit. Už v pátek se na horách ve výšce nad 1100 m objeví přechodně sněhové srážky.

V pátek se v Česku objeví proměnlivá, převážně velká oblačnost, na většině území přeháňky, na horách budou četnější. Nad 1100 m mohou přechodně padat srážky smíšené nebo sněhové.

Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Čerstvý západní až severozápadní vítr 5 až 9 m/s, zpočátku místy s nárazy kolem 15 m/s, bude k večeru částečně slábnout.

V sobotu bude převážně oblačno, místy přeháňky, na horách četnější, zpočátku nad 1200 m smíšené nebo sněhové. Večer bude na severozápadě až zataženo a později déšť. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s.

I v neděli bude oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami. K večeru očekávají meteorologové postupně ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

V pondělí bude převážně oblačno, místy slabé přeháňky, nad 1000 m smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s.

V úterý očekávají meteorologové oblačno a ojediněle přeháňky. V dalších dnech většinou polojasno a ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C, četné přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, postupně 15 až 19 °C.

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.