Česká televize, Novinky.cz, Aktuálně.cz šíří dezinformace

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Domácí Počet zobrazení:: 3625

Česká televize, Novinky.cz, Aktuálně.cz a další zpravodajské servery v nadpisu svých článků uvádí doslova: “Polsko hodlá rušit gymnázia.” Je to však manipulační nadpis, který má z Kaczyňského udělat totalitního diktátora. Novinky napsaly nadpis doslova takto: “Polsko ruší gymnázia. Kaczyňského ruka sevřela už i školství.”

Skutečnost je však jiná a média tak manipulují jen proto, že vláda zvolená Poláky je pravicová a kritická vůči EU. Pojem “gimnazjum” v polském jazyce totiž znamená jiný typ školy. Za gymnázium jako takové lze v Polsku považovat takzvané “liceum ogólnoksztalace.” Gimnazjum je v Polsku separovaná druhá polovina základního studia. Děti jsou u našich sousedů nejprve šest let na základní škole, po všeobecných a orientačních testech jdou všechny děti na ono “gimnazjum,” kde jsou do 16 let a odkud mohou přestoupit na polské gymnázium či jiné střední školy.

Kaczyňského novela počítá se zrušením tohoto separovaného mezistupně a vytvořením klasické osmileté základní školy, jak tomu bylo dříve. Řeči o tvorbě nových Poláků, jak tvrdila polská novinářka levicovým médiím, či o likvidaci inteligence, jsou tak lži a způsob, jak mezi lidmi vznést paniku.

Je alarmující, že se tohoto šíření poplašné zprávy účastní naše veřejnoprávní televize.

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.