Jak policistku před policií hlídala policie, aneb kdo nezažil, neuvěří

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Domácí Počet zobrazení:: 8600

Jakožto bývalá policistka, jsem si s lovci skalpů zejména řadových policistů – Generální inspekcí bezpečnostních sborů (GIBS) zažila své. Jako „civil“ ovšem snad ještě více, kdy nyní od 1. února borci ze Středočeské pobočky GIBS řeší, zda-li mi poskytnout krátkodobou ochranu osoby či nikoliv.

...

Důvodem byla má žádost o ochranu podaná elektronicky v nočních hodinách na základě varování policistů, že svou bohulibou činností coby konzultant institutu řešící šikanu a zmocněním desítek policistů v přímém výkonu, které zastupuji v řízeních proti služebním funkcionářům, nebezpečně píchám do vosího hnízda. Skutečnost je taková, že se nám opravdu velmi dobře daří prokazovat nerovné zacházení a šikanu, zejména u Policie ČR.

Tu noc GIBS začala konat hned a hodlala dorazit do mého bydliště cca v 01:00 hod. Akceschopnost borců z GIBS je vskutku briskní, pokud by mohl být cílem řadový policista. Bonzák ze mě ale nikdy nebude, tedy poskytnutí ochrany pohořelo hned ten den na tom, že jsem při výslechu odmítla sdělit jména příslušníků sloužící pod Středočeským ředitelstvím, kteří mne varovali. Bylo tedy ihned na místě bez jakéhokoliv prověřování vyhodnoceno, že mi nehrozí žádná újma na životě či zdraví. Postupy a hlavně kontrolu nad tímto velmi činným orgánem, pokud nejde o funkcionáře, popíši důsledněji v jiném článku.

Vzhledem k mým bývalým zkušenostem s GIBS, ještě jako policistky, nemohla jsem opětovně dopustit, že budu na jednání sama, leč zde byla důvodná obava, že se opětovně stanu z oznamovatele pachatelem a budu zajištěna. Přes linku 158 jsem si tedy povolala hlídku zdejšího oddělení s tím, že se obávám páchání možného protiprávního jednání ze strany příslušníků GIBS. Hlídka přijela a tuším, že to, co následovalo, nikdy nezapomene jak GIBS, tak příslušníci ve stejnokroji. „Strážmistr“ si totiž dovolil legitimovat plukovníky. A jak ti se kroutili!! Důvody mého nestandardního počínání popíši níže. Hlídka uniformovaná tedy byla přítomna mého výslechu a tím byla zajištěna maximální objektivnost a já se nestala pachatelem. Pánové v uniformách, tímto Vám znovu moc děkuji!!

V únoru v roce 2015 byl můj přímý nadřízený podezřelý ze spáchání trestného činu útisk na mé osobě (Šikana díky naší legislativě nelze lépe definovat, co se tr. zákoníku týče). Dokonce byly 15. 12. 2014 zahájeny úkony v trestním řízení!! A já jsem (jako policistka) díky tomu byla v prvním stupni ochrany GIBS – tvz. poradenství. Tedy policistku před policií hlídala policie. Ovšem hned druhý den jsem byla, pod záminkou akutního ohrožení života, vylákána v nočních hodinách z bytu borci Středočeské GIBS a ihned zajištěna. Manévry, jak kdyby byl zatýkán největší gangster! Byl přítomen psycholog, kdybych kladla odpor, udělen souhlas státního zástupce s násilným vniknutím do bytovky i mého bytu, z volna stažena policistka řádně proškolená pro bezpečnostní prohlídku osoby podezřelé stejného pohlaví, z volna stažen vedoucí oddělení, který za krásné 100% navýšení platu za pohotovost střežil sám oddělení před možným napadením ze strany mé osoby, neb jsem tam měla uloženou služební zbraň. Hlídka z mého kmenového oddělení byla připravena mě eskortovat do cely předběžného zadržení do Prahy. Takto mne po 22. hodině odvalili na nejbližší služebnu a nikterak neřešili, že mám jaksi nyní samo doma nezletilé dítko předškolního věku. Nezájem.

Po třech hodinách výslechu, mě zas valili borci z GIBS domů, neb se prokázalo, že nemají páky na to umístit mě do cely předběžného zadržení a že jsem se skutku nebezpečného vyhrožování prezidentovi ČR, ani skutku šíření poplašné zprávy, mailem údajně nesprávnou formulací slov kanceláři prezidenta ČR z toho samého dne, nedopustila. GIBS na druhý den valil na výslech mého otce, neb je myslivec a je držitelem několika střelných zbraní. Ovšem – jedna mu byla v roce 2008 vloupáním odcizena a JÁ se tedy narychlo stala podezřelou, aniž by bylo vzato v potaz, že jsem v době krádeže sloužila vlasti. Služební lékařkou byl onen mail zaslán mé psychiatričce, kde jsem se po kolapsu v práci z důvodu dlouhodobé šikany, léčila s tím, že chce lékařsky podložit nebezpečnost mé osoby a reálnou možnost zastřelit prezidenta ČR. Neuspěla a policejní management náhle zjistil, že mě opět nedostal.

Po pár týdnech GIBS věc zastavil a poslal s doporučením kázeňského přestupku (porušením Etického kodexu Policie ČR, za pošpinění dobrého jména policie) na krajské ředitelství Středočeského kraje. Řízení o kázeňském přestupku se mnou nebylo nikdy zahájeno, ovšem – u mého velitele npor. Jiřího Anděla vznikla domněnka, že jsem osobnostně nezpůsobilá a s posvěcením vedoucího územního odboru plk. Ing. Pavla Havránka (sám od roku 2014 GIBS trestně stíhán na úmyslné trestné činy, kdy jsou s ním od roku 2010 zahájeny úkony v trestním řízení pro nějméně 5 trestných činů) a krajského ředitele Středočeské policie plk. JUDr. Václava Kučery (mmch strůjcem celého popisovaného honu na mou osobu), jsem byla vyslána k policejním psychologům na přezkum. Verdikt?? Osobnostně nezpůsobilá služby u Policie ČR = civil. O nestandardním procesu mého propuštění zas jindy….

Zdroj: 1

Loading...

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.