V Česku vznikla nová politická strana. Tváří se jako alternativa, ale za stranou stojí globalistická PENTA! Máme se začít bát rozkladu mimoparlamentní opozice?

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Domácí Počet zobrazení:: 8090

Vypadá to, že v Česku vzniká nový politický subjekt, který se chce svézt na vlně všeobecného lidového odporu vůči elitám a hlavně na vlně vítězství Donalda Trumpa v USA, který svojí kampaň založil právě na boji proti prohnilým a zkorumpovaným elitám ve Washingtonu. Politolog Petr Robejšek totiž založil stranu „Realisté“, která se chce etablovat jako strana konzervativně-pravicová. Samotný Robejšek má poměrně vstřícné postoje k Rusku a kritizuje migraci.

...

Stranu založil společně s ekonomem Pavlem Kohoutem, analytikem Petrem Havlem a profesorem Jihočeské univerzity Vilémem Kahounem. Členy do své strany začnou nabírat od ledna příštího roku a volební program strana představí na jaře. Realisté by se rádi zúčastnili voleb do poslanecké sněmovny na podziim příštího roku. Tolik tedy jenom stručné informace na úvod.

Nicméně, něco se opravdu stalo. Událost okamžitě pokryla veškerá česká média a mediální mainstream. Jako kdyby došlo ke spuštění paniky. Na iDnesu už vyjela analýza [1], že Robejškova strana odebere hlasy ODS, TOP09, ANO a také mimoparlamentním proti-migračním stranám, nejvíce asi SPD Tomia Okamury a také Národní Demokracii. Do redakce AE News jsme dostali desítky žádostí, abychom situaci analyzovali, jestli opravdu jde o stranu skutečně alternativní, anebo je to nějaký projekt tzv. fiat-alternativy. Popravdě řečeno, v této chvíli je příliš brzy na nějaké závěry, nicméně existuje už několik indicií, které nám mohou lecos napovědět. Bude určitě dobré si povědět pár informací a souvislostí.

Pokaždé, když vznikne nějaký projekt a chcete vědět, jaké kroky nebo jaké cíle bude prosazovat, pokaždé sledujte stopu peněz. Podle informací, které jsou už teď k dispozici, stojí finančně za vznikem strany miliardář a podnikatel Marek Dospiva, spolumajitel mamutí investiční společnosti PENTA [2]. Informaci nepřímo potvrdil Andrej Babiš, podle informací iDnes.cz. To znamená, že strana Realisté je to samé, co hnutí ANO. Oba dva subjekty zastřešují miliardáři a můžeme říct oligarchové. V tomto ohledu tedy dochází ke kopírování modelu z USA, kde se prezidentem stal miliardář Donald Trump. Jenže celé je to mnohem komplikovanější. Donald Trump je v USA celebrita a realitní magnát, který své peníze vydělal transparentně ze stavění hotelů, resortů a jejich provozu. A dokonce několikrát zkrachoval.

V případě Andreje Babiše a jeho majetku je to složitější. Kauza „Bureš“ a Babišova spolupráce / nespolupráce s StB není tím nejhorším, otazníky visí nad způsobem, jakým Andrej Babiš v 90. letech k majetkům přišel. Na internetu jsou dlouhé ságy a mnohá obvinění, ale každému je jasné, že na začátku byla divoká privatizace první poloviny 90. let. Skupina PENTA je opět trochu jiná liga. Společnost PENTA byla založena v roce 1994 na základech tehdejšího privatizačního kupónového procesu. Název společnosti vzešel od pětice zakladatelů společnosti, kterými byli Marek Dospiva, Jaroslav Haščák, Juraj Herko, Martin Kúšik a Jozef Oravkin. Studovali všichni spolu v Moskvě a PENTA se orientovala postupně hlavně na ruské investiční příležitosti. Propojení skupiny na ruský investiční kapitál byl a je dosud předmětem mnoha spekulací. V roce 2012 se skupina rozhodla více orientovat na německý trh [3].

Jenže v té době zasáhl společnost obrovský korupční skandál [4] na Slovensku, který vstoupil do médií pod názvem „Gorila“ a tato kauza vyhnala do ulic na Slovensku tisíce lidí. V kauze odposlechů slovenské tajné služby SIS, které unikly do médií, se totiž provalilo korupční prostředí a napojení skupiny PENTA na vrcholné slovenské politiky, kteří za úplatu posunovali státní zakázky a ovlivňovali privatizační proces. Nahrávky tajné služby z let 2005 až 2006 označené jako Gorila a Gorila1 byly největším korupčním skandálem na Slovensku od vzniku samostatné republiky. Samotná PENTA označila nahrávky za podvrh a za zpravodajskou hru s cílem poškodit PENTU.

A právě PENTA nyní podle informací stojí za vznikem strany pana Robejška. Z analytického hlediska se lze na tuto skutečnost dívat ze dvou směrů. PENTA kopíruje cestu Andreje Babiš a jeho hnutí ANO a chce se proto také vrhnout do chodu české politiky. PENTA už také vstoupila v ČR do mediálního sektoru stejně jako Andrej Babiš. Na Slovensku ovládla PENTA dokonce největší deník SME. Petr Robejšek je tedy v pozici figury, kterou ovládá kapitál skupiny PENTA. A tady je zásadní rozdíl ve srovnání s Andrejem Babišem. Zatímco Andrej Babiš vstoupil do politiky osobně se svými penězi, PENTA za sebe posílá pana Robejška, ale majitelé skupiny do politiky zjevně vstoupit nechtějí. V tomto ohledu je možné, že ani nemohou, protože by neprošli bezpečnostní prověrkou BIS. Jejich napojení na ruský trh a ruský kapitál již od 90. let a obrovské majetky, nemluvě o jejich historii, když studovali v Moskvě, by jim asi znemožnilo prověrky získat. Sami proto nemohou do politiky vstoupit, museli by odhalit původy svých majetků.

Druhá možnost je mnohem výbušnější, ale méně pravděpodobná, že projekt strany „Realisté“ opravdu financuje ruská strana skrze skupinu PENTA. Cíle a teze, které prosazuje pan Robejšek, jsou protimigrační a jasně proruské. Nemusím být génius, abych odhadl, že český mainstream začne okamžitě pátrat po tzv. ruské stopě ve vzniku strany Realisté. Pokud by Rusko chtělo pomoci české politické alternativě, tak pomoc skrze skupinu PENTA by se přímo nabízela. Jenže u všech alternativ, které čerpají peníze odjinud, než od svých členů strany, nebo od čtenářů, pokud jde o server, potom okamžitě hrozí, že alternativní subjekt nebude prosazovat své cíle, ale cíle svých mecenášů. A jaká by to byla potom diskreditace, kdyby se ukázalo, že za financováním strany opravdu stojí cizí mocnost? Není podivné, že založení strany mediálně a velmi ochotně pokrývá český mainstream? Dokonce i Česká televize?

Další zajímavostí je zvolené logo strany. Je to modrá pěticípá hvězda. Hvězda s pěti cípy je symbolem globalismu, modrá barva je symbolem severu a Atlantiku. Překladem symboliky by to znamenalo, že strana bude prosazovat trans-atlantické vazby globalistů, tedy trans-atlantické křídlo GP. Jenže pan Robejšek ve videu logo vysvětluje jinak. Hvězda je maják naděje a modrá značí pravici, konzervatismus, ne leftismus. Ve videu vysvětluje, že strana bude hájit národní teze, ne globalistické. Když se ale podívám na nejslavnější vlajku globalistů v Evropě, tzn. na vlajku EU a těch 15 hvězd v kruhu, tak naději rozhodně nevidím. A pravici? Konzervatismus? V Bruselu? No to už vůbec ne. Poslední konzervativci tam byli za UKIP a raději Británii z EU odvedli. Takže na symbol pěticípé globalistické hvězdy pozor!

A tady mám obrovský problém. PENTA je silně globalistická investiční firma. Funguje v celé Evropě, v Rusku a dokonce i v USA. Je to tedy tvrdě kovaná firma globalistů. Proč by ale globalistická PENTA podporovala antiglobalistického Robejška? No, zřejmě proto, aby globalisté rozvrátili skutečnou alternativu v ČR. Aby ji získali pod svoji kontrolu. Pokud totiž alternativu financuje globalistická PENTA, potom nemůže jít o nic jiného, než o politickou stranu, která si na alternativu bude jenom hrát, ale ve skutečnosti to bude tvrdý fiat.

Nevěřím příliš tomu, že by Rusové použili PENTU jako proxy subjekt pro založení politické strany pro prosazování ruských zájmů v ČR. Tohle je spíš práce globalistů, kteří chtějí v ČR zlomit mohutný odpor veřejnosti proti migraci a tak zkouší salámovou metodu. Založí stranu, do čela dosadí manžera anti-globalistu, ale postupně ho obklopí desítkami globalistů, obrousí mu hrany, aby za pár let nakonec strana absorbovala největší odpor proti migraci v ČR a postupně ho moderovala. Založit stranu proti migraci a mít proruské postoje, ale financovat jí z kapsy globalistické mamutí firmy, to nedává smysl. Pokud tedy právě nejde o plán absorpce a moderace českých nespokojených voličů, kteří nyní volí skutečné alternativní strany na mimoparlamentní opozici, ale tyto strany jsou pro globalisty absolutně neúplatné, těžko zmanipulovatelné a těžko ovladatelné.

Nejvíce mne vyděsilo předchozí video, ve kterém pan Robejšek představuje svojí stranu. Nemluví jako politik, ale jako konceptuální ideolog-analytik. Jeho projev na mně působí nepřirozeně, až děsivě stroze a odměřeně, a jako spíš mentorská přednáška o systémech řízení společnosti. Ne, že by to nebylo dobré si vyslechnout, ale tento způsob direktivní a mentorské politiky a řídícího projevu nemůže oslovit obyčejné lidi. Může ale oslovit elity a jejich děti. V tomto pohledu může strana Realisté být sarkasticky přezdívaná „Globalisté“, protože systém řízení 20:80, o kterém pan Robejšek hovoří ve videu, je mimochodem poměr řídících elit vůči pracovním silám a je to i poměr v armádě, základní velikost útvaru 1:4, tedy 1 velící důstojník a četa 4 mužů, resp. 2 velící důstojníci (nižší a vyšší důstojník) a 8 mužů velké čety. Organizace společnosti podle elit. Je proto bizarní, že pan Robejšek chce bojovat proti elitám, když je de facto jedním z nich.

Nechci ale nikomu ublížit. Je možné, že PENTA má jen šlechetné úmysly a chce zachránit český národ před migrací a chce také normalizaci vztahů s Ruskem. Jde možná o kalkul, PENTA by na normalizací vztahů ČR s Ruskem jedině vydělala. Možná jde o čirý altruismus ze strany skupiny. Rád bych tomu věřil. Ale mám velmi nepříjemný pocit, že to nemusí být přesně tento případ.

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.